Ympäristösuunnittelua rautateillä, Rosa Tamminen, Proxion Plan Oy

Moikka! Mun nimi on Rosa ja opiskelen 3. vuotta ympäristötekniikkaa YKIllä. Aiemman tutkinnon vuoksi, mulla alkaa nyt viimeinen vuosi opiskeluita. Syksyllä siis odottaa pari viimeistä kurssia ja dippatyö!

Aloitin toukokuussa harjoittelijana Proxionilla ympäristösuunnitteluyksikössä. Paikan bongasin marraskuussa Flokin hämmennyssaunalla, kun pari Proxionilaista oli esittelemässä yritystä. Päätinkin hakea heti haun avauduttua, ja täällä sitä nyt ollaan! Kannattaa siis osallistua kerhojen järjestämiin iltamiin, sillä niistä voi löytää tulevaisuuden työpaikkansa!  

Ympäristösuunnittelu on osa Liikenne ja ympäristö -liiketoimintaa. Proxion on vuonna 2005 perustettu raideliikenteeseen erikoistunut yritys, joka on vuosien varrella laajentanut osaamistaan myös muihin liikennemuotoihin. Proxionilla on Suomessa 7 toimipistettä ja kokonaisuudessaan yli 180 asiantuntijaa. Suomen ulkopuolella on Virossa yksi toimipiste.  

Proxionin konsernin on muodostanut Proxion Oy tytäryhtiöineen. Tytäryhtiöitä ovat Proxion Plan Oy, Proxion Pro Oy sekä Proxion Tech Oy. Proxion Oy:n organisaatio on ollut hyvin kevyt ja pitänyt sisällään Proxionia palvelleet hallinnolliset tukitoiminnot. Proxion Plan Oy:n liiketoiminnot jakautuvat infrasuunnitteluun, rautatieteknologioihin, sähköön ja telematiikkaan sekä liikenteeseen ja ympäristöön. Proxion Pro Oy puolestaan mm. sisältää turvallisuuden, teknisen valvonnan sekä käyttöönoton- ja mittauksen palveluita. Proxion Plan Oy sekä Proxion Pro Oy ovat nykyään osa WSP:tä ja integraatio on par aikaa meneillään. WSP osti Proxionin tytäryhtiön (Proxion Plan Oy ja Proxion Pro Oy) maaliskuussa 2024. Proxionin toiminnot sulautuvat loppuvuoden 2024 aikana WSP:n. Proxion Oy jatkaa toimintaa nimellä Expion Oy eri toimialalla.  

Töissäni pääsen tutustumaan erilaisiin infrapuolen projekteihin. Tehtäviini kuuluu muun muassa lähtötietojen etsintää kaavoituksesta sekä maankäytöstä ja lainsäädännöstä. Tehtävistä kerron tarkemmin tulevissa julkaisuissa! 

Mikäli et malta odottaa, ota Proxionin Instagram-tili seurantaan. Meillä kesän harjoittelijat eri yksiköistä kertovat omista työtehtävistään Stooreissa! Erityisesti raksaa sivuaineena opiskelevia voisi kiinnostaa Geotekniikan harjoittelijoiden tarinat. Oma vuoroni tulee vasta heinäkuun loppupuolella! 

Nauttikaa kesästä ja tulevista hellepäivistä! 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *