Tapahtumat

Kilta järjestää vuosittain monenlaisia tapahtumia jäsenistölleen. Tapahtumat vaihtelevat saunailloista ja sitseistä aina liikunta- ja opintotapahtumiin. Monissa killan tapahtumissa soittaa killan oma YKI-bändi, käy tutustumassa bändiin heidän omilta Instagram-sivuiltaan!

Kellarihumppa

Wapun perinteeksi on muodostunut YKIn ja TARAKIn järjestämä Kellarihumppa, jonka aikana Bommarissa pannaan jalalla koreasti. Osallistujat pukeutuvat kauhtuneimpiin kesämekkoihinsa ja/tai mauttomimpiin kravatteihinsa ja näyttävät taitonsa koivun- ja mokkapalojen tuoksuisessa Bommarissa elävän musiikin tahdissa. 

Ei Tiput ja Joo Puput

Ei Tipu -bileitä vietätään keväisin pääsiäisen alla. Ne ovat pääsiäisteemaiset baaribileet, joissa YKI-bändi tapaa esiintyä. Vuonna 2019 pidettiin ensimmäistä kertaa sitsi etkot eli Joo Pupu -sitsit ennen baaribileitä. Sitsitkin ovat pääsiäisteemaiset eli tarjoiluista löytää pääsiäisherkkuja kuten mämmiä. 

Porobleet

Syksyisin avataan pikkujoulukausi järjestämällä Porobleet ja YKIn pikkujoulut. Tapahtuma järjestetään teekkarisaunalla ja iltaan kuuluu riisipuuroa, glögiä, saunomista ja elävää musiikkia. 

Kesätappo

Kesätappo on keskellä kesää järjestettävä jäsenistön mökkiviikonloppu. Tapahtumassa killan jäsenet pääsevät vaihtamaan kesäkuulumisia saunomisen, pihapelien pelaamisen ja muun kesästä nauttimisen lomassa. 

Syysretket

Joka syksy YKI järjestää kaksi syysretkeä. Syysretki 1.0 on päivällä tehtävä retki Tampereen villiin luontoon. Syksyllä 2016 järjestettiin ensimmäisen kerran myös syysretki 2.0, joka on yli yön kestävä ja hieman haastavampi versio perinteisestä syysretkestä. 

Simulaatiositsit

Syksyisin YKI järjestää Bommarissa perinteiset simulaatiositsit. Näillä sitseillä pyritään simuloimaan teemaa ja siksi sitsit eroavat usein perussitseistä. Simulaatiositsien teema on vaihdellut excujen simuloinnista aina tosi-tv:n simulointiin.  

Vuosijuhlat

Kilta järjestää myös joka vuosi vuosijuhlat, joille voi pukeutua hienosti tai vuoden teeman mukaan. Vuosijuhlat ovat hienostuneempia ja kokoluokaltaan suurempia kuin perussitsit.  

Opintotapahtumat

YKI järjestää monenlaista opintoihin liittyvää toimintaa. Näistä mainittakoon opintopiirit, kerran vuodessa pidettävä suuntautumissauna ja puolivuosittain pidettävät labrakahvit. 

Suuntautumissauna on tapahtuma, jonne kutsutaan YKIltä valmistuneita nykyään työelämässä vaikuttavia ihmisiä kertomaan opiskelijoille kokemuksistaan opiskelusta, työelämästä ja niiden suhteesta toisiinsa. Suuntautumissauna kuuluu kevään tapahtumiin ja luonnollisesti sauna lämpeää virallisen osuuden jälkeen. Labrakahveilla kutsutaan YKIlle tärkeiden opintosuuntien opetushenkilökuntaa vierailemaan kiltahuoneellemme. Kahvien tarkoitus on tuoda opetushenkilökuntaa lähemmäs opiskelijoita, sekä tarjota väylä kaikenlaisille kysymyksille opinnoista. 

YKI-lanit

YKI järjestää myös laneja. Laneilla pelaillaan porukalla pelejä laidasta laitaan ja jokaisella löytyy varmasti jotakin! Laneja on järjestetty jo yli 20 kertaa eikä loppua näy. Laneilla kokoonnutaan porukalla jo tutuksi tulleeseen “laniluokkaan” tietokoneiden ja energiajuojman kanssa koko viikonlopuksi pelailemaan mitä ikinä mieleen tulee. Suosiota ovat keränneet niin perinteisemmät lanipelit, kuten CS:GO, mutta myös partypelit ja toisinaan jopa lautapelit. Laneilla on aina mukana myös tanssimatto.

Ympäristöteekkaripäivät

Ympäristöteekkaripäivillä päästään tutustumaan koko Suomen ympäristöteekkareihin. Tapahtumaan kuuluu virallinen osio, jossa tutustutaan alan yrityksiin ja pidetään workshoppeja sekä epävirallisempi osio, johon kuuluu sitsaamista ja tutustumista muihin alan opiskelijoihin. YKI osallistuu tapahtumaan joka vuosi ja jokainen ympäristöteekkari kilta pitää tapahtuman vuorollaan. Ympäristöteekkareita on Oulussa, Tampereella, Otaniemessä ja lappeen Rannoilla. 

Excursiot

Excursio eli excu on ryhmäretki, jonka aikana tutustutaan eri alan yrityksiin ja tuodaan samalla oma kilta ja opintoala mahdollisten tulevaisuuden työnantajien tietoisuuteen. Haudanvakavasta jäpittämisestä ei kuitenkaan ole kyse vaan exculla pidetään myös hauskaa! 

Exculle lähdetään perinteisesti kaksi kertaa vuodessa, joista loppusyksyllä järjestettävä Fuksiexcu on nimensä mukaisesti järjestetty vain fukseille (ja tietysti tuutoreille). Tarkoituksena on opettaa yhden päivän retken aikana killan nuorimmille, miten excursiot käytännössä toteutuvat. Fuksiexculle osallistuminen on yleisesti ollut ilmaista. 

Keväällä järjestettävä Rankkaexcu on kaikille killan jäsenille avoin vähintään kolmepäiväinen excursio, jonka aikana ei vain tutustuta oman alan yrityksiin, vaan usein myös vieraillaan (ja yövytään) muiden teknillisten yliopistojen tuttavakiltojen luona, vaikkapa lappeen Rannassa tai Otaniemessä. Esimerkkejä viime vuosien tutustumiskohteista ovat öljynjalostamot, erilaiset voimalat ja jätevedenpuhdistamot. 

Muita tapahtumia

Saunailtoja järjestetään fuksitoiminnan yhteydessä, mutta vanhempikin jäsenistö on tervetullut mukaan illan edetessä, kunhan fuksit ovat saaneet omat asiansa päiväjärjestykseen. Saunailtaa vietetään ainakin haalareiden saavuttua sekä Wappuna Koskeen kaston jälkeen. Tiedossa ruokaa, saunomista ja mahdollisesti myös Herwantapeli (vain Hervannassa).