Maaperän mysteerejä: Aleksi Niskanen, Afry

AFRY – Tekemässä tulevaisuutta

AFRY tarjoaa suunnittelu-, konsultointi- ja digitaalisia palveluja, jotka vauhdittavat muutosta kohti kestävää yhteiskuntaa. Ympäri maailmaa toimivan AFRYn juuret ovat Pohjoismaissa, sen liikevaihto on 27 miljardia Ruotsin kruunua, ja se on noteerattu Nasdaq Tukholman pörssissä.

Fyi, Suomessa AFRY työllistää vajaat 3000 asiantuntijaa ja globaalisti lähemmäs 19 000. Toimistoja on 40:ssä eri maassa ja projekteja tehdään 100 eri maahan. Suomenkin mittapuulla haitari eri toimistojen välillä on suuri: pohjoisin toimisto löytyy Kittilästä asti ja eteläisin Hangosta. Ehkä joku päivä toimisto myös Torniossa ????

Mahottomasti porukkaa on hommissa, ja ne on senthään jaoteltu viiteen eri divisioonaan:

* Prosessiteollisuus

* Rakennettu ympäristö

* Energia

* Liikkeenjohdon konsultointi

* Teolliset ja digitaaliset ratkaisut

Yleisesti ottaen kuitenkin apua saa kysymyllä, aina. Ei tarvi pelätä heittää omia ajatuksia tai kysyä neuvoa työasioissa, tai liiemmin muissakaan asioissa. Tärkeintähän se on hahmottaa, että jokainen meistä on kuitenkin ihminen ja AFRY:llä saa olla juuri sellainen ihminen kuin on.

Nise – Uutta oppimassa

Opintoni saivat tämän työpaikan myötä ihan uutta tuulta alleen. Bio- ja ympäristötekniikan kandityön jälkeen minulla on ollut hieman hankaluutta valita, mitä haluan maisterin vaiheessa tehdä. Noh, tie yleensä lutviutuu itsestään, ja yhessä kuukaudessa tulikin: muutettua Helsinkiin, ostettua Pedro Torniosta (auto), sovittua tuleva pääainesuuntautuminen ja samalla tehtyä aiesopimus diplomityöstä.

Pikemminkin on todettava, että koulu on kuitenkin antanut hyät evhäät suoriutua töissä. Uuden asian oppiminen ja opitun tiedon jäsentely korostuu. Myös aiempi kokemukseni järjestö- ja tutortoiminnasta on ollut hyödyksi. Sopeutuminen Uuenmaan melskeeseen on aiheuttanut päänvaivaa, sillä täällä Kehäteillä on oikeasti kunnolla liikennettä, onneksi tilaa annetaan.

Iloinen, onnellinen ja kiitollinen, ois varmaan osuvimmat adjektiivit kuvaamaan fiilistä. Jos joku olis vielä huhtikuun alussa sanonu, että meikämies, oikeiden ympäristötöiden keltanokka, luukuttaa Rim Tim Tagi Tim:iä pitkin Uuenmaan katuja, en ois ehkä uskonu. Tuki kotoota päin korostuu, kun parempi puolisko jäi hoitamaan meiän shelttiä arkiviikot. Elämän mittasella polullahan sitä tässä ollaan, mutta ei revitä ressiä, keitämä potut ensin.

-Nise

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *