Kesäpäiviä ja salapoliisityötä: Rosa Tamminen, Proxion Plan Oy

Heipsun taas täältä Proxionilta! Tässä on reilut 2 kuukautta jo takana kesätöitä ja suunnilleen toinen mokoma vielä edessä. Aika on hurahtanut hurjaa vauhtia, jota on todella vaikeaa käsittää. Paljon on mahtunut hauskoja hetkiä ja mielenkiintoisia tähän kesään, joista kerronkin tässä julkaisussa teille! 

Kesätyöt alkoivat heti vapun jälkeisenä päivänä, hieman väsyneenä ja odottavin fiiliksin. Ensimmäiset päivät olivat lähinnä tutustumista paikkoihin ja ohjelmistoihin sekä uusiin työkavereihin. Seuraavalla viikolla oli tiedossa oman yksikön yksikköpäivät Oulussa, joten siellä olisi tutumista vielä paremmin myös Helsingin ja Oulun toimistoilla työskenteleviin työkavereihin. Yksikköpäivät pitivät sisällään esityksiä ja ryhmätöitä sekä iltaohjelmassa pakohuoneita ja yhteistä syömistä. Yksikköpäivät olivat kaksipäiväiset, mutta jouduin itse lähtemään aikaisemmin Tetapk-tenttiin. Takaisintulomatka menikin aika jännittyneissä fiiliksissä, mutta ainakin tentti meni lopulta kirkkaasti läpi!!

Olen tehnyt töitä paljon kotoa käsin, joka on osoittautunut minulle mieleiseksi tavaksi työskennellä myös opiskelussa. Toimistolle on kuitenkin aina todella mukavaa mennä näkemään työkavereita, ja nauttimaan yhteisistä kahvihetkistä ja lounastauoista.

Tampereen toimistolla työskentelee myös muutama muu harjoittelija, vuoden talossa olleita sekä uusia harjoittelijoita, eri yksiköissä. On ollut hauskaa päästä tutustumaan heihin, ja meillä onkin ollut paljon yhteistä tekemistä. Olemme käyneet yhdessä syömässä työpäivän lomassa sekä työpäivän jälkeen, yhteisiä kahvihetkiä, joissa olemme leikkineet tutustumisleikkejä sekä kesäpäivät, jotka olivat ehdottomasti kesän kohokohta. Tekemiset pidettiin visusti salassa, ja harjoittelijoiden kesken järjestettiinkin kilpailu, jossa piti arvata illan tekeminen. Kesäpäivä piti myös sisällään ryhmätöitä ja, yllätys yllätys, pakohuonepelin iltaohjelmana! Hauska yhteensattuma siis! 😀 Illan loppuhuipennukseksi pääsimme syömään upeaan Finlaysonin palatsiin, jonne ei tällä paljasjalkaisella Tamperelaisellakaan ole ollut asiaa aiemmin.  

Kesä on siis pitänyt sisällään paljon huvia, mutta myös mielenkiintoisia työtehtäviä. Ympäristöyksikössämme on ainoastaan kolme henkeä, minut mukaan lukien, joten jokaiselle löytyy tekemistä. Me teemme kuitenkin tiiviisti yhteistyötä myös muiden yksiköiden kanssa ja projekteilla on mukana monia asiantuntijoita eri aloilta. Olen päässyt mukaan esimerkiksi erään radan sähköistämisprojektiin, kevyenliikenteen väylän suunnitteluprojektiin sekä Ammoniakin kuljetukseen liittyvään hankkeeseen. Näille projekteille olen tehnyt lähinnä lähtötietojen etsimistä esimerkiksi kaavoituksesta ja luonto- sekä meluselvitysten muodossa. Ammoniakin kuljetukseen liittyen, olen päässyt tutustumaan uudistuneeseen VAK (vaarallisten aineiden kuljetus) -lakiin ja siihen liittyviin asetuksiin ja direktiiveihin. Työni onkin siis käytännössä salapoliisityötä, kun pitää etsiä netin syövereistä vastauksia kysymyksiin ja löytää oikeat kaavat ja määräykset. Näitä lähtötietoja käytetään sitten projekteilla suunnitteluvaiheessa, kun mietitään, kuinka luontoarvot tai kaavoitus vaikuttaa suunnitelmiin. Projektit pitävät sisällään myös suunnittelupalavereita sekä talon sisällä että asiakkaiden kanssa. Näissä käydään läpi projektin edistymistä ja autetaan tarvittaessa muita asiantuntijoita. Parille projektille on tiedossa elokuussa maastokäynnit, joille vien teidätkin mukaan seuraavassa postauksessa! Ensi kertaan siis!

Ihanaa heinäkuun jatkoa! <3  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *