Viimeiset kuulumiset näiltä taajuuksilta: Martta Järvinen, ABB

Moikka!

Toivottavasti teidän kesä on mennyt hyvin ja akut on ladattu seuraavaan lukuvuoteen 😊. Kesä on mennyt silmänräpäyksessä, ja mun puolesta voisi jatkua vielä pitkäänkin. Syksyn lähestyessä myös kesätyöt ovat loppusuoralla ja on aika kirjoitella tänne vielä viimeiset kuulumiset.

Heinäkuussa lomakauden vaikutuksesta FAT-päivien määrä väheni, ja pääsin keskittymään enemmän muihin hommiin. Työtehtävät ovat olleet joka päivä erilaisia ja ovat vaihdelleet laidasta laitaan. Olen esimerkiksi etsinyt meidän tietokannasta vastauksia asiakkaiden teknisiin kysymyksiin, laskenut varastokustannuksia ja seurannut asiakastestien jälkeisten muutosten valmistumista. Nyt elokuussa on taas ollut enemmän FAT-päiviä asiakkaiden kanssa, ja niiden parissa tulenkin viettämään myös loppuviikot ennen opintojen jatkumista. FAT-tilaisuuksien lisäksi olen päässyt tapaamaan asiakkaita esimerkiksi pakkaustarkastusten, tehdaskierrosten ja illallisten merkeissä. Koen, että on ollut iso etuoikeus päästä tapaamaan ihmisiä eri puolilta maailmaa, ja kuulla heidän kulttuureistaan ja elämistään. Monelta olen myös kysellyt, millaista opiskelijaelämä on heidän maissaan. Olen esimerkiksi havainnut, että monessa maassa opiskelijoiden kesätyöharjoittelu on vieras käsite.

 Näkymä toimistolle saapuessa

Kesän aikana olen oppinut, millaista on olla mukana isoissa projekteissa, ja miten tärkeää projektin eri osapuolten väliset kohtaamiset ovat. Muutenkin olen päässyt kurkistamaan B2B-myynnin maailmaan. Sanoisin, että tässä mun kesätyössä tärkeintä on omiin taitoihin luottaminen, ja ettei pelkää epäonnistumista. Toki ilman tekniikan alan opintoja olisin ollut pulassa :D. Aikaisempina kesinä olin osana tarjous-tilaus-toimitus-prosessia tuotannon näkökulmasta, ja nyt olen päässyt näkemään sitä myynnin näkökulmasta. Eri teollisuuden aloilla, kuten esim. kaivos- ja merenkulkualoilla on käynnissä sähköistyminen, minkä takia näistä meidän taajuusmuuttajista on paljon kysyntää. Niillä on merkittävä rooli erityisesti energiatehokkuuden parantamisessa ja tuotannon tarpeiden mukaisessa älykkäässä prosessien hallinnassa. Lisäksi taajuusmuuttajat vähentävät teollisuuden prosessien ympäristövaikutuksia, muun muassa hiilidioksidipäästöjä pienentämällä.

 Kuva kesäharjoittelijoiden piknikiltä

Haluisin vielä kiittää, että ootte lukenu tätä mun kesätyöblogia. Jospa tää vaikka innostaisi jotain hakemaan ABB:lle kesätöihin! ABB:llä on kesäsin paljon harjoittelijoita, joten toimistolta löytyy myös omanikäistä porukkaa 😊. Meille on järjestetty kesän aikana kaikennäköisiä eri tapahtumia, kuten kesäjuhlat Kalastajantorpalla, piknikkejä, aftereita ja yrityksen esittely -webinaareja. Itse sain tän kesätyöpaikan, kun menin Hervannan kampuksella järjestetyillä Yritysmessuilla juttelemaan ABB:n pisteelle, eli kannattaa olla aktiivinen ja rohkea työnhaussa! Harjoittelujaksolta on jäänyt paljon sellaisia oppeja käteen, joita ei koulussa olisi tullut vastaan.  Kaikki, joiden kanssa oon päässyt tänä kesänä työskentelemään on ollut tosi mukavia ja auttavaisia, ja isoin kiitos onnistuneesta harjoittelujaksosta kuuluukin heille. Nyt vielä pari viikkoa nautin aurinkoisista säistä ja elämästä ilman Matlabia tai höyrypiirejä, ja sitten yhtä kokemusta rikkaampana takaisin koulun penkille! 😊

Kivaa syksyn alkua kaikille, nähdään kiltahuoneella!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *