Maastokäyntiä ja tulevaisuuden näkymiä: Rosa Tamminen, Proxion Plan Oy

Moikka vaan taas täältä Proxionin toimistolta! Heinäkuu hujahti ohitse rauhallisissa tunnelmissa ja syksy häämöttää jo pelottavan lähellä. Alkava lukukausi tuo mukanaan haikeutta viimeisen opiskelusyksyn myötä, mutta päällimmäisenä tunteena on kuitenkin innostus. Vaikka kesätyöni loppuukin pian, eivät työni lopu, vaan saan jatkaa ympäristöalan ammattilaisena myös WSP:n puolella. Tieni vei minut lopulta Johdon ympäristökonsultoinnin yksikköön, ja pääsen tekemään uusia aluevaltauksia sekä oppimaan todella paljon uutta. Uusien työtehtävien lisäksi Proxionin ja WSP:n yhdistymisen myötä syksyllä odottaa muutto uuteen upeaan toimistoon.

Syksyisistä tunnelmista päästäänkin elokuiseen maastokäyntiini, josta lupasin kertoa enemmän viime julkaisussa. Työni ei siis sisällä ainoastaan tietokoneella olemista, vaan pääsemme välillä käymään maastossa. Myös jatkossa maastokäyntejä on luvassa runsaasti erilaisten kartoitusten ja selvitysten myötä. Tällä kertaa matka alkoi aamutuimaan sateisesta Turusta, josta jatkoimme matkaa kohti Raisiota ja Naantalia. Tarkoituksenamme oli käydä asiakkaan kanssa läpi potentiaalisia paikkoja, jossa valmistettua ammoniakkia voisi turvallisesti lastata junakuljetuksiin. Ammoniakki luetaan vaarallisiin aineisiin, joten erityistoimia vaaditaan sen lastauspaikoista ja kuljetuksesta. Tehtävämme onkin kartoittaa toimintaan sopivaa ratapiha ja selvittää kuljetukseen liittyvät erityisvaatimukset. Ympäristöyksikön tehtävänä on ollut käydä läpi lainsäädäntöä ja alueiden kaavoitusta lävitse. Maastokäynnillä päästiin näkemään, mikä vaihtoehdoista olisi optimaalisin suunnitelman tekemiseen ja mahdolliseen toteuttamiseen. Kuvassa näkyy päivän tiimi ja kuvaa hyvin ensimmäisen kohteen maastoa. Saimme myös vierailijoita kohteeseen, kun pari peuraa halusi myös selvittää kohteen potentiaalia ainakin ruuan suhteen.

Oli hauskaa päästä vielä kokemaan maastokäynti kesän lopulla. Olen opiskeluissani päässyt käymään maastossa useasti, mutta tällainen rautatiemaastokäynti on vielä ollut tekemättä. Tulevaisuudessa näistä käynneistä on varmasti hyötyä ja osaa sitten itsekin tehdä erilaisia havaintoja, joita ei tällä kerralla vielä oikein osannut itse tehdä. 

Syksyn tulo jännittää, mutta täytyy ehdottomasti sanoa tämän kesän olleen todella antoisa. Minulla ei ole juurikaan aiemmin ollut oman alan työpaikkoja, joten minulla kävi ehdottomasti erittäin hyvä tuuri, että pääsin juuri Proxionille oppimaan. Lisäksi olen ehdottomasti kiitollinen. Olen myös kiitollinen teille lukijoille, jotka ovat jaksaneet lukea meidän kirjoittamiamme tekstejä! Pian nähdään opintojen parissa, mutta siihen asti: Viettäkää aivan ihana loppukesä!  

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *