Tapahtumakalenteri


Excursiot

Excursio eli excu on ryhmäretki, jonka aikana tutustutaan eri alan yrityksiin ja tuodaan samalla oma kilta ja opintoala mahdollisten tulevaisuuden työnantajien tietoisuuteen. Haudanvakavasta jäpittämisestä ei kuitenkaan ole kyse vaan exculla pidetään myös hauskaa!

Exculle lähdetään perinteisesti kaksi kertaa vuodessa, joista loppusyksyllä järjestettävä Fuksiexcu on nimensä mukaisesti järjestetty vain fukseille (ja tietysti tutoreille). Tarkoituksena on opettaa yhden päivän retken aikana killan nuorimmille, miten excursiot käytännössä toteutuvat. Fuksiexculle osallistuminen on yleisesti ollut ilmaista.

Keväällä järjestettävä Rankkaexcu on kaikille killan jäsenille avoin vähintään kolmepäiväinen excursio, jonka aikana ei vain tutustuta oman alan yrityksiin, vaan usein myös vieraillaan (ja yövytään) muiden teknillisten yliopistojen tuttavakiltojen luona, vaikkapa lappeen Rannassa tai Otaniemessä. Esimerkkejä viime vuosien tutustumiskohteista ovat öljynjalostamot, erilaiset voimalat ja jätevedenpuhdistamot.

Opinto- ja liikuntatapahtumat

YKI järjestää monenlaista opintoihin liittyvää toimintaa. Näistä mainittakoon opintopiirit, kerran vuodessa pidettävä suuntautumissauna ja puolivuosittain pidettävät labrakahvit.

Suuntautumissauna on tapahtuma, jonne kutsutaan YKIltä valmistuneita nykyään työelämässä vaikuttavia ihmisiä kertomaan opiskelijoille kokemuksistaan opiskelusta, työelämästä ja niiden suhteesta toisiinsa. Suuntautumissauna kuuluu kevään tapahtumiin ja luonnollisesti sauna lämpeää virallisen osuuden jälkeen. Labrakahveilla kutsutaan YKIlle tärkeiden opintosuuntien opetushenkilökuntaa vierailemaan kiltahuoneellemme. Kahvien tarkoitus on tuoda opetushenkilökuntaa lähemmäs opiskelijoita, sekä tarjota väylä kaikenlaisille kysymyksille opinnoista.

Liikuntatapahtumista odotetuin on jokasyksyinen 7-ottelu, jossa kiltalaiset pääsevät kisailemaan monenlaisissa lajeissa.

Bileet ja saunat

YKI organisoi vuosittain muutamat suuren kokoluokan pippalot Hervannan sydämessä, helposti kaikkien teekkareiden saavutettavissa. Syksyisin avataan pikkujoulukausi järjestämällä Porobleet ja keväisin taas juhlitaan pääsiäisen alla Ei tipu! -kesteissä.

Wapun perinteeksi on muodostunut YKIn järjestämä Kellarihumppa, jonka aikana TTY:n Bommarissa pannaan jalalla koreasti. Osallistujat pukeutuvat kauhtuneimpiin kesämekkoihinsa ja/tai mauttomimpiin kauluspaitoihinsa ja näyttävät taitonsa koivun- ja pullantuoksuisessa Bommarissa elävän musiikin tahdissa. Tanssimispakkoa ei ole.

Saunailtoja järjestetään fuksitoiminnan yhteydessä, mutta vanhempikin väestö on tervetullut mukaan illan edetessä, kunhan fuksit ovat saaneet omat asiansa päiväjärjestykseen. Saunailtaa vietetään ainakin haalareiden saavuttua sekä Wappuna Koskeen kaston jälkeen. Tiedossa ruokaa, saunomista ja mahdollisesti myös Herwantapeli (vain Hervannassa).

Muuta tapahtumaa

Muita killan järjestämiä tapahtumia ovat mm. jokasyksyinen syysretki Tampereen villiin luontoon, paikallista yöelämää valaiseva pubikierros alkusyksystä sekä keskellä kesää järjestettävä Kesätappo, jonka aikana killan jäsenet vaihtavan kesäkuulumisia.

Syksyllä 2016 järjestettiin ensimmäisen kerran syysretki 2.0, joka oli yli yön kestävä ja hieman haastavampi versio perinteisestä syysretkestä. Kilta järjestää myös joka vuosi vuosijuhlat, joille saa pukeutua hienosti ja siellä voikin nauttia hyvästä tarjoilusta hienostuneesti. Rennompia haalari- tai teemasitsejä järjestetään vähän pienemmillä osallistujamäärillä. Esimerkkinä Bommarissa järjestetyt simulaatiositsit, joiden teema on vaihdellut excujen simuloinnista aina Hämeenkadun approon.