Hallitushakemukset 2021

Tälle sivustolle on kerätty Ympäristöteekkarikillan hallitukseen kaudelle 2021 hakeneiden henkilöiden hakemukset luettavaksi.

Puheenjohtajaksi ovat hakeneet Siiri Lampela sekä Aleksi Sivonen.

Fuksivastaavaksi ovat hakeneet Annika Hakala, Titta Pietikäinen, Onni Havunen sekä Iina Ridanpää.

Sara Nieminen

Viestintävastaava

Moikka moii oon Sara ja uunituore yki fuksi. Olen hakemassa viestintävastaajan pestiä, koska hallitushommat kiinnostais ja kuulin, että tää ois hyvä pesti jopa fuksille. Aluksi aattelin kans hakee emännäksi mut en osaa leipoo joten siihe jäi se. Olisin hyvä pestissä koska olen vastuuntuntoinen joten viikottainen tehtävä hoitaa sähköposti listaa onnistuisi (pienen avun ja ohjauksen kanssa toki alussa!) ja mulla on kiva ig feed (saa käydä tarkistaa @saramaij).

Tuomas Jarhio

Rahastonhoitaja

Olen viidennen vuoden ykiläinen ja opiskelen pääaineenani ympäristötekniikkaa. Olen saattanut tulla muille kiltalaisille tutuksi YKI-Bändistä sekä urheiluseura Formatia Klubbenista jäsenenä. Kiltahuoneellakin kävin melko aktiivisesti ennen korona-ajan rajoitteita. Opiskeluiden ohella vapaa-aikani menee pitkälti musiikkiharrastukseni, liikunnan, lukemisen ja yleisen kavereiden kanssa hengailun parissa. En ole vielä ollut mukana hallitushommissa, joten ajattelin, että nyt alkaisi olla korkea aika aloittaa. Hain ensisijaisesti rahastonhoitajan pestiä, sillä uskoisin sen olevan erinomainen mahdollisuus oppia uusia taitoja, jotka olisivat varmasti hyödyllisiä myös tulevaisuudessa. Uskoisin olevani hyvä rahastonhoitajan tehtävässä, sillä minulla on pestiin tarvittavaa järjestelmällisyyttä ja tunnollisuutta. Haluan aina kantaa vastuuni ja tehdä parhaani minulle uskotuissa tehtävissä. Yleisesti koen olevani sopiva jäsen killan hallitukseen, sillä tulen ihmisten kanssa toimeen ja pyrin aina olemaan ratkaisukeskeinen. Näiden ominaisuuksien lisäksi mainittakoon, että läpäisin teollisuustalouden perusteet ensimmäisellä yrittämällä tentillä (ei siis kahdella välikokeella). Näin ollen taseiden laatiminen ja tilinpäätökset saattaisivat jopa onnistua minulta ilman suurempaa päänvaivaa. Joka tapauksessa lupaan ottaa hallitushommat vakavasti ja tehdä osuuteni niin hyvin kuin pystyn, jos minut valitaan hallitukseen. Ennen kaikkea haluan olla osa mahtavaa porukkaa ja edistää omall a panoksellani YKIn toimintaa.

Markus Salonen

Rahastonhoitaja ja varapuheenjohtaja

Fuksina päätin, että jossain kohtaa opintojani toimin kiltamme kirstunvartijana, ja nyt olisi hyvä hetki hoitaa tämä pois bucket-listiltä. Olisi suuri kunnia päästä suorittamaan pesti globaalin pandemiakauden jälkeisenä toiminnanelvytyskautena. :) "Rahiksen" tulee ymmärtää killan toimintaa laajasti ja monipuolisesti, osatakseen huomioida toimintaympäristöään. Itse olen suorittanut pestejä isännistössä, Wappuescapetoimarina, kv-toimarina sekä sihteerinä, ja päässyt mukaan myös opintosektorin toimintaan. Hyvä rahastonhoitajan on täsmällinen, tarkka ja ennen kaikkea luotettava - ja aiempien hallitusvuosieni palautteiden perusteella täytän nämä kriteerit. Viikottaisten tehtävien lisäksi pestiin kuuluu suurempia projekteja, kuten seuraavan toimintavuoden budjetti ja ennen kaikkea oman kauden jälkeinen tilintarkastus. Tämä vaatii rahastonhoitajalta oikeanlaista asennoitumista omaa pestiä kohtaan, jaksamista ja priorisointitaitoja. Lyhyesti; olisin jo tekniikan kandidaatti jos olisin asennoitunut alkupään opintoihin samalla volyymilla kuin järjestötoimintaan. Rahastonhoitajan tehtäviä olen päässyt harjoittelemaan myös kotona, neljän alivuokralaisen kanssa. Työkseni käsittelen kaksisuuntaista laskutusta, ja olen pari killan pakopeliä ja yhden remontinkin budjetoinut ja laskenut - unohtamatta lukuisia kassalipasnakkeja. Talouskokemusta siis löytyy. Ja kuten aina, taas on tavanomaisen pestin suorittamisen lisäksi "work smart not hard" -kehitystä tarjolla; esimerkeiksi heitän budjettiexcelmallin ja korvaushakemusprosessin päivittämiset - olettaen että näitä ei vielä toimintasuunnitelmasta löydy. ;) Olen vaihtoehtoisesti kiinnostunut vara-PJn nakista. Olen kuullut huhua raskaasta toimintasuunnitelmasta 2021, ja tulevana vuonna kaltaisestani jokapaikanhöylästä olisi varmasti apua kaikkien tosu-projektien suorittamiseen. Vaikka hyvä vara-PJ tasapainottaa puheenjohtajan ominaisuuksia, etsii jokainen puheenjohtaja itselleen vara-itteään omilla toiveillaan - haen tähän pestiin siis PJ-ehdokkaiden omilla näkemyksillä ja kokemuksilla allekirjoittaneesta.

Ella Kallio

Viestintävastaava, sihteeri ja tapahtumavastaava

Olen 3. vuoden energiatekniikan opiskelija ja järjestötoiminnasta innostunut kaveri. YKIn hallitustoiminnassa olen fuksivuodestani saakka ollut mukana. Kuvailisin itseäni tunnolliseksi, helposti mukaan lähteväksi ja itsenäiseksi. Viestintävastaavan ja sihteerin pestit kiinnostavat minua, koska ne olisivat jotain uutta minulle ja niissä minulla olisi aikaa hallitusnakkeilla ja paneutua enemmän hallituksessa olevaan myös pestini ulkopuoliseen tekemiseen. Olisin pesteissä hyvä, sillä saisin itseni ohjattua tekemään ne tarkasti. Tapahtumavastaavan pesti kiinnostaa sen takia, että nyt vuoden pestissä olleena tuntuu, että alan vihdoin tietää, miten hommat tulisi hoitaa. Vuosi tapahtumahommissa on tuntunut kovin lyhyeltä ja minulla olisi vielä asioita, joita haluaisin pestissä päästä tekemään. Tapahtumavastaavan pestiin olisin hyvä, sillä tiedän miten YKIn tapahtumat toimivat.

Saana Kähkönen

Emäntä ja sihteeri

Olen helposti innostuva ja asioihin mukaan lähtevä ykiläinen, joka nauttii järjestötoiminnasta ja killan kauheen hyvästä pöhinästä. Toimittuani kaksi vuotta YKIn hallituksessa koen vieläkin samaa intoa sen toimintaan kuin fuksina hakiessani, mikä on erinomainen lähtökohta seuraavankin hallituksen toimintaan lähtemiseen. Haen killan emännäksi, sillä toimittuani pestissä vuoden 2019 hallituksessa huomasin sen olevan itselleni niin sanottu intohimopesti. Pestissä koen vahvuudekseni aiemman kokemukseni muonituksesta sekä innostukseni ruuanlaittoa ja järjestelyä kohtaan. Oltuani nyt vuoden ajan ex-emäntä, huomaan jatkuvasti etsiväni ja tarttuvani samankaltaisiin tehtäviin, jonka vuoksi päätin hakea pestiin uudelleen. Lisäksi pestiä tukee muutenkin aktiivinen kiltaelämäni ja luonnollisesti kahvinhimoni, joka motivoi hyvin kantamaan kahviaineksia kiltaan. Haen emännän ohella sihteeriksi, sillä mielestäni hyvät pöytäkirjat ovat tärkeä osa hallituksen avointa ja selkeää toimintaa, ja koen olevani taitava niiden koostamisessa. Vahvuuksiani pestissä ovat nopea ja asiallinen kirjoitustaitoni, sekä joustava aikatauluni, jonka ansiosta pystyn olemaan aktiivisesti läsnä kokouksissa.

Eemeli Pesonen

Ekskursiovastava

Moro! Täällä kirjoittaa viidennen vuoden ykiläinen ja silloin tällöin oikean puolen möystvaljüablböpleijönä tunnettu Eemeli Pesonen tavoitteenaan päästä vuoden 2021 exquvastaavaksi. Ykillä olen viihtynyt nyt neljä vuotta + risat ja mitäpä sitä muutakaan viimeisinä opiskeluvuosinaan tekisi, kuin hakisi hallitukseen exquvastaavaksi. Pestiin haen siksi, että exqut ovat olleet omasta fuksiexqustani saakka erittäin lähellä sydäntä ja oikeastaan poikkeuksetta joka vuosi henkilökohtaisiin lempitapahtumiin on mahtunut joku exqu. Lisäksi vanhoilla päivilläni ilmoniveleni ovat alkaneet reistailla ja ilmoajankohdat unohtua, joten haluan varmistaa paikan tuleviltakin exquilta hakemalla exquvastaavaksi. Exquja on allain monta ja olisi varmaan helpompi luetella ne exqut, joilla en ole ollut mukana. Minulla on siis kovasti kokemusta ja näkemystä siitä, minkälainen on hyvä ja ikimuistoinen exqu niin bussiaktiviteettien, kuin yrityskohteidenkin kohdalta. Terkuin Eemeli Pesonen

Katariina Kukkasniemi

Sihteeri

Heips! Olen Katariina, kolmannen vuoden opiskelija. Olen toiminut tämän vuoden tapahtumatoimarina, mutta nyt haen sihteeriksi, sillä haluaisin jatkaa mukana hallitustoiminnassa ja olisi mielenkiintoista kokeilla jotain erilaista. Sopisin pestiin, sillä olen huolellinen ja järjestelmällinen. Lisäksi kirjoittaminen on kivaa! :)

Eero Jormalainen

Isäntä

Olen ensimmäistä vuotta YKIllä opiskeleva helsinkiläinen, jolla on kova halu päästä vaikuttamaan ja tutustumaan killan toiminnan kulissien taakse. Pidän itteeni todella sosiaalisena ja rempseenä kaverina joka tulee luonnollisesti toimeen kaikkien kanssa. Haen isännän pestiin sillä jo tehtävänimikekin kuvaa minua: isäntänä en pelkäisi ottaa vastuuta ja antaa oman kädenjäljen näkyä killan toiminnassa, ja pitäisin huolta siitä että kaikilla olisi aina mahdollisimman hauskaa meiän tapahtumissa.

Tami Nordström

Isäntä

Olen 20-vuotias Pietarsaaresta juuri muuttanut fuksi, jonka entisiin harrastuksiin kuuluu muun muassa jalkapallo, potkunyrkkeily, ju-jutsu ja ohjelmointi. Olen sosiaalinen (jonkun mielestä joskus vähän äänekäs) henkilö, joka osaa innostua ja kiinnostua asiasta kuin asiasta. En pelkää avata suutani ja tuoda omaa näkökantaani esille, enkä myöskään muuttaa näkökantaani uuden tiedon myötä, jonka takia soveltuisin hyvin keskustelemaan kiltaa edistävistä asioista. Haen isännäksi, koska haluan nähdä mitä kaikkea killassa tapahtuu, mitä killan hallitus tekee ja mitä minä voin antaa killalle. Viihdyn erittäin hyvin kiltahuoneella, vaikka siellä ei kovin paljon ole päässytkään käymään, ja haluan Isäntänä tehdä kiltahuoneesta mahdollisimman viihtyisän paikan viettää aikaa. Olen myös aktiivisesti harrastanut isännistön tarjoamien tuotteiden hintojen kilpailuttamista viime vuosina, joten pestin taloudellinen puoli on myös hanskassa.

Jenni Palomäki

Tapahtumavastaava

Moikka! Oon siis Jenni ja opiskelen nyt toista vuotta YKIllä. Toimin 2020 hallituksessa tapahtumatoimarina ja haluaisinkin jatkaa hallitustoiminnassa samantyyppisessä pestissä. Mielestäni tapahtumien suunnittelu ja järjestäminen on kivaa ja palkitsevaa kun näkee, että porukka viihtyy tapahtumissa. 2020 hallituskaudella tapahtumia oli kuitenkin vallitsevan tilanteen takia melko vähän ja tästä syystä tapahtumahommissa jatkaminen kiinnostaa. Aikaisemman kokemukseni takia uskoisin pärjääväni pestissä hyvin.

Laura Kylmälä

Opintovastaava

Hei, olen Laura ja opiskelen nyt neljättä vuotta energiatekniikkaa. Viime vuoden syksystä lähtien olen myös toiminut YKIn hallopedina opetuksen kehittämisryhmässä. Hallopedina toimiminen on lisännyt kiinnostustani opintoihin liittyviin asioihin, ja sen takia pyrinkin tulevalle hallituskaudelle opintovastaavan pestiin. Uskoisin olevani hyvä opintovastaava, koska minulla on jo entuudestaan kokemusta halloped-toiminnasta. Lisäksi olen halukas oppimaan lisää YKIn opintotoiminnasta ja mahdollisuuksien mukaan kehittämään sitä eteenpäin.