Tapahtumakalenteri


Excursiot

Excursio eli excu on ryhmäretki, jonka aikana tutustutaan eri alan yrityksiin ja tuodaan samalla oma kilta ja opintoala mahdollisten tulevaisuuden työnantajien tietoisuuteen. Haudanvakavasta jäpittämisestä ei kuitenkaan ole kyse vaan exculla pidetään usein myös hauskaa, ja ainoastaan yritysten kalvosulkeisten aikana tulee käyttäytyä ihmisiksi. Exculle lähdetään perinteisesti kaksi kertaa vuodessa, joista loppusyksyllä järjestettävä Fuksiexcu on nimensä mukaisesti järjestetty vain fukseille (ja tietysti tutoreille). Tarkoituksena on opettaa yhden päivän retken aikana killan nuorimmille, miten excursiot käytännössä toteutuvat, eivätkä tutustumiskohteet välttämättä liity aina ehdottomasti ympäristö- ja energiatekniikkaan. Fuksiexculle osallistuminen on yleisesti ollut ilmaista. Keväällä järjestettävä Rankkaexcu on kaikille killan jäsenille avoin noin kolmepäiväinen excursio, jonka aikana ei vain tutustuta oman alan yrityksiin, vaan usein myös vieraillaan (ja yövytään) muiden teknillisten yliopistojen tuttavakiltojen luona, vaikkapa Lappeen rannassa tai Otaniemessä. Esimerkkejä viime vuosien tutustumiskohteista ovat öljynjalostamot, erilaiset voimalat ja paperitehtaat. Tämän excursion hinnaksi on vuodesta toiseen riittänyt muutama kymppi.

Proffa- ja suuntautumissauna

YKIn toimintaan kuuluu monenlaista opintoihin liittyvää toimintaa. Vuosittain järjestetään kirjakirpputoreja, joille opiskelijat voivat tuoda kurssikirjojaan myytäväksi, proffasitsit ja suuntautumissauna. Proffasauna on iltama, jossa koulutusohjelmamme pääaineista vastaavat professorit kertovat omasta alastaan paneelikeskutelun muodossa. Opiskelijat saavat näin kuulla eri pääaineisiin liittyvistä opinnoista ja alojen uusimmista tuulista mm. omien pää- ja sivuainevalintojensa inspiroimiseksi. Opiskelijat voivat esittää kysymyksiä suoraan professoreille ja näin saada vastauksia mieltä kaivertaviin kysymyksiin. Perinteisesti proffasauna järjestetään loka-marraskuun aikoihin ja siellä on ollut pientä purtavaa tarjolla ja sauna lämpimänä virallisen osuuden jälkeen. Suuntautumissauna on tapahtuma, jonne kutsutaan YKIltä valmistuneita nykyään työelämässä vaikuttavia ihmisiä kertomaan opiskelijoille kokemuksistaan opiskelusta, työelämästä ja niiden suhteesta toisiinsa. Suuntautumissauna kuuluu kevään tapahtumiin ja silloinkin sauna pidetään lämpimänä tapahtuman nimen mukaisesti.

Bileet ja saunat

YKI organisoi vuosittain muutamat suuren kokoluokan pippalot Hervannan sydämessä, helposti kaikkien teekkareiden saavutettavissa. Syksyisin avataan pikkujoulukausi järjestämällä Porobleet ja keväisin taas juhlitaan pääsiäisen alla Ei tipu! -kesteissä. Luvassa mitä luultavimmin elävää musiikkia, mahdollisesti myös karaokea sekä hyvää seuraa. Wapun perinteeksi on muodostunut YKIn järjestämä Kellarihumppa, jonka aikana TTY:n Bommarissa siis pannaan jalalla koreasti. Osallistujien on hyvä pukeutua kauhtuneimpiin kesämekkoihinsa ja/tai mauttomimpiin kauluspaitoihinsa ja näyttää taitonsa koivun- ja pullantuoksuisessa Bommarissa elävän musiikin tahdissa. Tanssimispakkoa ei tosin ole. Männävuosina humppakellarissa on nähty jopa aidot pulisongit. Saunailtoja järjestetään fuksitoiminnan yhteydessä, mutta vanhempikin väestö on tervetullut mukaan illan edetessä, kunhan fuksit ovat saaneet omat asiansa päiväjärjestykseen. Saunailtaa vietetään ainakin haalareiden saavuttua sekä Wappuna Koskeen kaston jälkeen. Tiedossa ruokaa, saunomista ja mahdollisesti myös Herwantapeli (vain Hervannassa).

Muuta tapahtumaa

Muita killan järjestämiä tapahtumia ovat mm. jokasyksyinen syysretki Tampereen villiin luontoon, paikallista yöelämää valaiseva pubikierros alkusyksystä sekä keskellä kesää järjestettävä Kesätappo, jonka aikana killan jäsenet vaihtavan kesäkuulumisia. Retkeily on yleisesti lähellä ympäristöteekkarin sydäntä, joten luontotapahtumien kirjo ei tule yllätyksenä. Syksyllä 2016 järjestettiin ensimmäisen kerran syysretki 2.0, joka oli yli yön kestävä ja hieman haastavampi versio perinteisestä syysretkestä. Kilta järjestää myös joka vuosi vuosijuhlat ja sitsejä. Vuosijuhlille saa pukeutua hienosti ja siellä voikin nauttia hyvästä tarjoilusta hienostuneesti. Rennompia haalari- tai teemasitsejä järjestetään vähän pienemmillä osallistujamäärillä. Esimerkkinä Bommarissa järjestetyt simulaatiositsit, joiden teema on vaihdellut excujen simuloinnista aina Hämeenkadun approon.

Yleisesti voidaan todeta, että YKI järjestää paljon, ja mukaan mahtuvat vielä erilaiset urheilutapahtumat, kertaluontoiset illanistujaiset sekä muu Ex tempore -toiminta. Parhaiten pidät itsesi ajan tasalla lukemalla sähköpostiasi tai tutustumalla killan ilmoitustauluun.