Opiskelu

Ympäristöteekkarikillan jäsenet ovat Tekniikan ja luonnontieteiden tiedekunnan (ENS) alaisen ympäristö- ja energiatekniikan (YE) koulutusohjelman opiskelijoita.

Opintoneuvoja ja koulutusasiantuntija

YKIn opiskelijat voivat kaikissa opintoihin liittyvissä asioissa esimerkiksi henkilökohtaisen opintosuunnitelman (HOPS) tekemisessä, kurssivalinoissa ja vaihto-opiskelukysymyksissä kääntyä koulutusohjelmamme koulutusasiantuntijan puoleen. Koulutusasiantuntijana toimii Anna Haapamäki (K2245). Opintoneuvoja on osa-aikaisesti tiedekunnassa työskentelevä opiskelija ja tänä vuonna opintoneuvojana toimii Onni Keinänen. Opintoneuvojan tavoittaa Konetalon toisesta kerroksesta huoneesta K2204 maanantaisin klo 13-16 ja sähköpostitse osoitteesta
tlu-opintoneuvoja@tuni.fi. Heinin voi myös tavoittaa YKIn kiltahuoneelta torstaisin klo 9-11 ja Hiukkasen kiltahuoneelta tiistaisin klo 9-11.

Sekä koulutusasiantuntijalle että opintoneuvojalle voi varata neuvonta-ajan myös sähköisen ajanvarauslomakkeen kautta.

Heini Pitkäranta
Opintoneuvoja
tlu-opintoneuvoja@tuni.fi
Anna Haapamäki
Koulutusasiantuntija
anna.haapamaki@tuni.fi

Tenttiarkisto

YKIllä on sähköinen tenttiarkisto, johon on kerätty useiden kurssien tenttejä. Tenttejä voi palauttaa kiltahuoneelle tietokoneen vieressä olevaan laatikkoon tai sähköpostilla tentit(at)ymparistoteekkarikilta.fi. Myös Exam-tenteistä tehdyt kysymyskoosteet otetaan mielellään vastaan!

Killan opintotoiminta

Opintosektori järjestää erilaisia kahvitilaisuuksia, kuten dekaanikahveja, opintokahveja sekä hallopedkahveja. Dekaanikahveilla pääsee keskustelemaan tiedekunnan dekaanin sekä koulutusvaradekaanin kanssa, opintokahveilla tutkinto-ohjelman opetushenkilön kanssa ja hallopedkahveilla YKIn hallopedien kanssa.

Kilta myös koordinoi hallopedien, eli hallinnon opiskelijaedustajien toimintaa. Hallopedeistä voit lukea lisää edunvalvonta -sivulta.

Killassa toimii myös opintotoimikunta, joka koostuu opintosektorista, hallopedeista ja muista opinto- sekä edunvalvonta-asioista kiinnostuneista kiltalaisista. Opintotoimikunnassa pääsee tutustumaan matalalla kynnyksellä näihin teemoihin, jonka lisäksi opintotoimikunta järjestää erilaisia opinto- ja hyvinvointiaiheisia tapahtumia.

Opetuutorit

Opettajatuutorointi painottuu kanditutkintoon, ja se aloitetaan kevyesti jo ensimmäisenä vuonna, jolloin tavoitteena on tutustua opetuutoreihin. Toisena vuonna jakaudutaan pääainevalintojen mukaisiin ryhmiin, joissa jatketaan kanditutkinnon loppuun saakka.

Tapaamisia ryhmän kanssa on 2-4 kertaa vuodessa, ja oman opetuutorin kanssa voi sopia myös henkilökohtaisen tapaamisen.

Teemoja: pää- ja sivuainevalinnat, kesätyöt, osaajaprofiilit, CV-workshop, kandityö, maisterivalinnat, mahdollinen excu