Tervetuloa opiskelemaan ympäristö- ja energiatekniikkaa!


Olet tehnyt loistavan valinnan tullessasi opiskelemaan Tampereen Teknilliseen Yliopistoon. Näiltä sivuilta löydät paljon tietoa liittyen opintojesi alkutaipaleeseen, joten tutustuthan sivustoon huolella.

YKIn fuksit 2015

Ei vielä! Olehan kärsivällinen;)

Hyviä kysymyksiä

Mikä on YKI?
Ympäristöteekkarikilta on Ympäristö- ja Energiatekniikan opiskelijoiden ainejärjestö. Ympäristöteekkarikilta eli tuttavallisemmin YKI tarjoaa monia palveluita jäsenilleen, joihin voit tutustua nettisivuillamme. Siksi kannattaakin ehdottomasti maksaa 5e suuruinen killan jäsenmaksu samalla kun maksaa ylioppilaskunnan jäsenmaksun. YKI löytyy myös Facebookista ja Instagramista.

Mikä on Fuksi?
Fukseiksi kutsutaan korkeakoulujen ensimmäisen vuosikurssin tekniikan ylioppilaita. Nimitys on lainattu Saksasta, missä Fuchs tarkoittaa kettua. Eli TTY:llä aloittaessasi sinusta tulee Fuksi, ja keväällä teekkarikasteen jälkeen saat kutsua itseäsi Teekkariksi.

Mikä on Indikaattori?
Indikaattori on Ympäristöteekkarikillan oma lehti, joka ilmestyy noin neljä kertaa vuodessa. Fuksinumero julkaistaan kesällä, vanhoja kappaleita löytyy lehtiarkistosta!

Mikä on Fuksivastaava?
Fuksivastaava on YKIn hallituksen jäsen, ja hänen tehtäviinsä kuuluu uusien opiskelijoiden perehdyttäminen yliopisto-elämään ja erityisesti Teekkarikulttuuriin. Syksyllä 2017 fuksivastaavananne toimii Santeri Kiskola. Fuksitoimihenkilönä, eli Santerin aisaparina, toimii Eve Käsnänen. Lisäksi apuna on innokas kymmenpäinen lauma tutoreita. Esittelyt heistä kaikista löydät Indikaattorin fuksi-numerosta, joka ilmestyy kesän aikana.

Muistilista

Näistä asioista suurin osa on ehkä jo tuttua, mutta kertaus tuskin on pahitteeksi:

  • Täältä löydät ohjeet opiskelupaikan vastaanottamiseen, opiskelijakorttihakemuksen tekemiseen ynnä muuhun, olethan tehnyt ainakin nämä!!

  • Aloita asunnon hankkiminen heti! Tästä TTYY:n asuminen-sivuille

  • Ota opiskelupaikka vastaan ja ilmoittaudu joko läsnä- tai poissaolevaksi

  • Maksa ylioppilaskunnan jäsenmaksu, ja miksei samalla myös killan jäsenmaksu

  • Hae opintotukea!

  • Täytä opiskelijakorttihakemus jo ennen lukukauden alkua

  • Hanki TTY:n käyttäjätunnukset myös ennen koulun aloitusta

  • Saavu paikalle ensimmäisenä koulupäivänä! Pakkaa mukaan reippaasti iloista seikkailumieltä!!!

Teekkarikulttuuri

Vanhan Herwantalaisen sanonnan mukaan opiskelu ilman elämää ei ole mitään.

Kannattaakin jo varautua hyppäämään mukaan teekkarielämään, tässä muutama termi avuksesi!

Fuksipassi
Fuksipassi on tarkoitettu ensimmäisen vuoden opiskelijoille helpottamaan teekkarikulttuuriin tutustumista. Saat passin käteesi heti lukuvuoden alussa. Tapahtumissa käymällä saa passiin pisteitä, joten pidä passi mukanasi aina!

Haalarit
Haalarit ovat opiskelijoiden tunnusmerkki. YKIllä ne ovat metsänvihreät.

Kiltahuone (eli kilta, eli kiltis)
Kiltahuone on killan jäsenille rento paikka viettää aikaa luentotauoilla tai vapaa-ajalla. Kiltahuoneesta saa mm. kahvia ja käytettävissä on tietokoneita. YKIn kiltahuone sijaitsee Konetalossa K1727.

Excursio
Excursio eli opintomatka on killan järjestämä tapahtuma. Excursiot voivat suuntautua lähialueille, muualle Suomeen tai ulkomaille. Yleensä excursioilla käydään tutustumassa yrityksiin.

TeekkariWappu
Teekkariwappu on useamman viikon kestävä tapahtuma, jonka aikana on noin 70 tapahtumaa. Teekkariwappu huipentuu Teekkarikasteeseen.

Teekkarikaste
Jo 60 vuoden ajan on Tamperelaisia Teekkareita kastettu Tammerkoskeen. Fuksit kastetaan koskeen jolloin heistä tulee Teekkareita.

Kesätappo
Kesätappo on tapahtuma, jossa killan jäsenet kokoontuvat yhteen kesän aikana viettämään rennosti aikaa yhdessä. Ennen koulujen alkua meillä on YKIläisten oma Kesätappo 22.-24.7., perinteisesti Kortetjärven tilalla. Otamme uudet opiskelijat ilolla vastaan! Tapahtuman Facebook-sivu (Kaisalta ja tutoreilta saa aina kysellä lisätietoja!!)

Fuksianturi
Fuksianturi on Ylioppilaskunnan lehti joka on tarkoitettu Fukseille. Tämä kannattaa todella lukea, sisältää kivasti koottuna kaiken tärkeän! Innokkaimmille paljon lisää teekkarikulttuurista löytyy Tampereen Teknillisen Yliopiston Ylioppilaskunnan sivuilta, mutta näillä pääset alkuun.